2014. október 20., hétfő

Túrós zserbó





Nagymamám a csütörtökön hozott nekünk 1 kg friss túrót, úgyhogy el is dőlt, hogy a hétvégére milyen finomság készül: túrós. Tehát nem volt más feladatom, mint keresni valami új túrós süteményt. És akkor találtam rá erre a csodára! Nekem az egyik kedvenc süteményem a zserbó, szóval nem is volt kérdés, hogy ezt készítem. Megérte!! Nagyon nagyon finom! :) Próbáljátok ki nyugodtan!:)

Hozzávalók: 
Barna tészta:

  • 500 g liszt
  • 200 g cukor
  • 100 g vaj
  • 1,5 kiskanál sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • 7 ek tejföl
  • 2 tojás


Fehér tészta:

  • 150 g liszt
  • 80 g cukor
  • 40 g vaj
  • 0,5 kiskanál sütőpor
  • 2 ek tejföl


Töltelék:

  • 750 g túró
  • 250 g cukor
  • 3 tojás
  • 3 ek tejföl
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek búzadara


  • baracklekvár
  • 130-150 g darált dió


  • 120 g csokoládé


Elkészítés:

  1. Először a barna lapot készítsük el: a sütőporos lisztben morzsoljuk el a vajat, és adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjuk össze. Majd tegyük be a hűtőbe.
  2. A fehér lapnál is járjunk el ugyanígy.
  3. A túrót botmixerrel törjük pépesre a cukorral, a tejföllel, a van.cukorral, és a tojássárgájával.
  4. Majd keverjük hozzá a búzadarát.
  5. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk hozzá a túrókrémhez.
  6. A fehér lapot nyújtsuk ki, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd szurkáljuk meg a tetejét villával.
  7. Kenjük meg a tetejét lekvárral, majd szórjuk meg darált dióval.
  8. A barna tészta felét nyújtsuk ki, és helyezzük rá az első lap tetejére, és ezt is szurkáljuk meg.
  9. Kenjük meg ezt a lapot is lekvárral, és szórjuk meg dióval.
  10. Öntsük rá a túrókrémet, és egyenletesen oszlassuk el a barna tészta tetején.
  11. A másik barna tésztát is nyújtsuk ki, és óvatosan helyezzük a túrókrém tetejére, majd szurkáljuk meg.
  12. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb 50-60 percig. 
  13. Ha kihűlt, a tetejét kenjük meg olvasztott csokival.


Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra
Sütési idő: 50-60 perc
Sütési hőfok: 180°C

Eredeti recept: ITT

Jó étvágyat hozzá!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése