2012. április 30., hétfő

Stíriai metélt


Ezt a finomságot az Anyukám készítette, sütötte. Nagyon ízletes és laktató. Bátran ajánlom ebédre mindenkinek, akik szeretnének egy kis változatosságot. 

 Hozzávalók:
  • fél kg (laska)tészta
  • fél kg túró
  • 4 tojás
  • 100 g vaj
  • 300 g cukor
  • 2 dl tejföl
  • zsemlemorzsa
  • ízlés szerint mazsola

Elkészítés:
  1. Tegyük fel főni a tésztát.
  2. A vajat kavarjuk össze a cukorral, tojássárgájával a tejföllel és a túróval.
  3. Verjük fel a tojásfehérjét, majd kavarjuk hozzá a túrós keverékhez.
  4. Végül keverjük össze a főtt tésztával.
  5. A jénai alját szórjuk meg zsemlemorzsával, majd öntsük rá a túrós tésztát.
  6. Előmelegített sütőben, 180°C-on 30 percig süssük.

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése